La Carta de Brest

SONY DSC

Fonte: Llavors de llibertat

L’1 de maig de 1975 ETA-pm, PSAN-p i UPG signaven una declaració conjunta en què es comprometien al suport mutu en les respectives lluites d’alliberament. Explicitant la seua adhesió a la Carta de Brest i concretant aquesta aliança entre les lluites del País Basc, Galicia i els Països Catalans.

La Carta de Brest va representar la primera declaració conjunta dels moviments d’alliberament nacional de l’Europa occidental i va signar-se el febrer de 1974 amb el Sinn Fein – IRA (Moviment Republicà Irlandès), UDB (Unió Democràtica Bretona) i UPG (Union do Pobo Galego), més tard s’hi van afegir organitzacions d’Occitània, Gal·les, Còrsega, el País Basc i els Països Catalans.

En aquesta mateix dia també es declarava l’estat d’excepció a Guipúscoa, Biscaia i Àlaba, i una militant d’ETA-pm era detinguda a Espinavell, en intentar travessar la muga pirinenca. Al juny la policia franquista detenia Txiki després d’un tiroteig pels carrers de Barcelona

La tardor de 1975 diversos militants independentistes van refugiar-se a Catalunya Nord a causa del setge policial a la xarxa de suport als militants bascos. Va ser el primer exili de Dolors Serra i Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’.

SONY DSC

SONY DSC

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Internacional. Guarda el enlace permanente.